Akvaryum kurulumları için doğal ve renkli kum türleri

sera sekiz farklı kum türünü dip zemini olarak sundu ve şu anda artık piyasalarda. Dört adet yuvarlak taneli renkli kum türü ve dört adet doğal kum türü CO2 geçirmez, suya nötrdür ve suyu kirletmeme garantilidir. Farklı renklerde ve tane ölçülerde bulunması balıklara uygun bireysel bir akvaryum kurulumuna ve bitki bakımına imkan tanır. Tüm kum türleri uygun 3 ve 6 litrelik kovalarda sunulmuştur. Doğru miktarda çakıl sera Gravel Calculator (kum hesaplayıcı) ile belirlenebilir.

Doğru dip zemini

sera’dan yeni süs dip zemini, her akvaryumun bireysel olarak kurulabilmesine imkan tanır. Temel dip zeminin seçimi akvaryumda hangi balıkların bakılacağı ve bu zeminde hangi bitkilerin büyütüleceğine bağlıdır. Doğada bazı süs balığı türleri, örneğin dip zemini nispeten koyu yerlerde yaşar – bu nedenle parlak dip zemininde iyi hissetmeyeceklerdir. İyi köklenip büyüyebilecekleri bir dip zemininde olmak bitkiler için çok önemlidir. Aynı zamanda dip zeminine de kısmen yerleşen arındırıcı bakterilerin de optimal koşulları bulabilmesi için biraz sirkülasyon mümkün olmalıdır. Optik görünüm en son etkendir: dip zemini hayvan ve bitkilerin görünümünün de artmasına hizmet eder. Bu nedenle dekoratif amaçlıdır da.

sera Gravel ürününün özellikleri

Tüm sera Gravel süs kum türleri CO2 geçirmez ve suya karşı nötrdür, yani suya renk vermez. Ancak sekiz farklı versiyon taneleri ve renklerine göre değişiklik gösterir. Renkli kum türleri 2 – 3 mm tanecik ölçüsündedir. Doğal kum türlerinin farklı tanecik ölçüleri bulunur: sera Gravel White ve sera Gravel Anthracite 1 – 3 mm tane ebadı, sera Gravel Beige 2 – 4 mm ve sera Gravel Ocher 0 – 2 mm tane ebadına sahiptir.

Yuvarlak tanecikler kedibalıkları gibi dip merkezci balıkların dipte yiyecek ararken zarar görmesinin engellenmesini garantiler. Özellikle yumurtlayanlar için ilgi çekicidir: tüm sera Gravel süs kum türleri DIN 38415-6 / EN ISO 15088’e göre tarafsız bir enstitü tarafından test edilmiş ve kirletici içermediği ve bu nedenle balıklarının yumurtaları burada sağlıklı biçimde gelişebilir. Tüm kum türleri bu sebeple hassas türlerin de beslenip çiftleştirilmesine uygundur.

sera Gravel türleri aynı zamanda iki türe de ayrılır: 3 l ve 6 l. Gravel Calculator (kum hesaplayıcı) bir akvaryum için gereken kum miktarının kolaylıkla hesaplanmasına imkan tanır. Bunun gerçekleştirilmesi için akvaryum ölçülerinin (uzunluk = A, cm cinsinden, genişlik = B, cm cinsinden) istenen yükseklikle (C, cm cinsinden) sera Gravel ile çarpılması ve ardından sonucun 1.000’e bölünmesi gerekir.  Bu gerekli sera Gravel litre miktarını verir.sera_Gravel-Calculator

sera-akvaryum-kumları